Ünnepelje velünk a levendulát!

Valljuk be, mindenki számára gyönyörű a nyár elején lila virágba borult Tihany látványa. Ebben az időszakban nálunk minden a levenduláról szól, és a helyiek lelkesen várják ennek a gyönyörű és hasznos növénynek a szerelmeseit. Az idén már 18. alkalommal megrendezett Levendula Hetek programsorozata rengeteg lehetőséget kínál, hogy mindenki elmerülhessen a levendula-élményben.

A járványhelyzetnek “köszönhetően” már másképp ünnepelünk. A korábban egy hétvégére korlátozódó fesztivál helyett harmadik éve hirdetünk Levendula Heteket. A település intézményei, vállalkozói idén is két héten át tartó színes programkínálattal készülnek. Meg lehet látogatni a gyönyörű apátsági majort, és rengeteg étterem készít erre az alkalomra ételkülönlegességeket, levendulás menüket, séták,, levendulás workshopok, vetítés, kézműves bemutatók, irodalmi különlegességek és a „Szedd magad” akció nagybetűs ÉLMÉNYT nyújt a hozzánk betérőknek.

A levendula ünnepe tehát idén sem marad el, hiszen “nagykorúvá válását” méltón meg kell ünnepelni. A hazai levendulatermesztés bölcsője idén is a megszokott tihanyi vendégszeretettel várja Önöket.

Kívánom minden látogatónak, hogy tapasztalják meg Tihany varázsát, töltődjenek fel utánozhatatlan hangulatával, vigyék magukkal emlékként a Levendula Hetek „illatát”!

 

Tósoki Imre
polgármester