Ünnepelje velünk a levendulát!

Valljuk be, mindenki számára gyönyörű a nyár elején lila virágba borult Tihany látványa. Ebben az időszakban nálunk minden a levenduláról szól, és a helyiek lelkesen várják ennek a gyönyörű és hasznos növénynek a szerelmeseit. Az idén már 17. alkalommal megrendezett Levendula Hetek programsorozata rengeteg lehetőséget kínál, hogy mindenki elmerülhessen a levendula-élményben.

 Ez az év már a második, amikor a járványhelyzet által indokolt intézkedések miatt másképp ünnepelünk. Még mindig a legfontosabb a biztonság, nem csak az idelátogatók, hanem az itt élők biztonsága, ezért idén is kicsit óvatosabban készülünk, és erre kérjük a vendégeinket is.  Ígérjük: Tihany mindent megtesz azért, hogy színes, élmény teli és emlékezetes legyen ez a három hét. A helyi intézményeknek, vállalkozásoknak, a tihanyi lakosságnak köszönhetően mindig történik majd valami. Meg lehet látogatni a gyönyörű apátsági majort, és rengeteg étterem készít erre az alkalomra ételkülönlegességeket, levendulás menüket, rengeteg túra, vetítés, kézműves bemutató, irodalmi különlegességek és a „Szedd magad” akció nagybetűs ÉLMÉNYT nyújt a hozzánk betérőknek.

A levendula ünnepe tehát idén sem marad el. A programok azonban csakis felelősségteljes magatartással, a szabályok maximális betartásával valósulhatnak meg. Arra kérjük a hozzánk látogatókat, fogadják el, hogy ez az év is más. A szervezők csak akkor tudják vállalni a felelősséget Önökért, ha mindenki felelősséget vállal saját magáért, környezetéért, mindenkiért, aki ebben az időszakban a településre érkezik.

Kívánom minden látogatónak, hogy tapasztalják meg Tihany varázsát, töltődjenek fel utánozhatatlan hangulatával, vigyék magukkal emlékként a fesztivál „illatát”!

És ne felejtsük: Tihany vár, de vigyázz rá!

Tósoki Imre
polgármester